Translate the blog

lördag, mars 11

Kär i Köpenhamn

"Danmark??? Varför flyger du från Spanien för att åka till Damark?!" Ja det undrade alla där hemma när jag sa att jag på torsdagen förra veckan hade bestämt mig för att haka på Madi (Toronto) och Xiomara (Los Angeles) till Köpenhamn över helgen. Som svensk är ju lilla Danmark inte direkt det högsta på listan av resemål ;) men jag tänkte att Köpenhamn är ju något man borde se och om inte nu så när? 

Så förra helgen flög vi på lördagsmorgonen direkt från Bilbao till Köpenhamn. Vi hade tur med vädret med sol både lördag och söndag och så länge man gick i rask takt och höll sig i solen så var det inte särskilt kallt, nu när man har vant sig vid klimatet i Spanien :)

Under helgen traskade vi runt i staden och såg de fina statyerna av H.C. Andersson och hans lilla sjöjungfru. Vi såg vaktbytet av den kungliga vaktstyrkan hemma hos drottningen på Amalienborg-palatset. Det palatset var ett av de många slott och torn vi såg. Vi strosade längs med Nyhavn och blev tipsad av mannen på den guidade turen vi gick på att gå till fristaden Christiania, men bara så länge det var ljust ute. Där fanns det väldigt många snygga graffitimålningar, och väldigt många som ville sälja cannabis till oss. 






På lördagen gick vi ut och letade efter en klubb att gå till. På det fantastiskt fräscha och moderna hostellet Steel House träffade vi Alissa från Canada. Hon var på utbyte i Norge och just denna helg var hon med sitt program på klassresa till Köpenhamn. Hon hakade med oss ut i jakten på en klubb. Vi gick in på Studenterhuset där vi träffade två killar som lärde oss spelet Perudo. Superkul och väldigt enkel dryckeslek där det inte gör något om musiken är för hög så att man inte kan höra varandra.
Jag, Madi, Alissa och Xiomara med den godaste "frankfurter pølse" någonsin.

Bild: godaste churron fylld med dulche de leche, samt lunchen på lördagen som var "smørrebrød" med dansk köttbulle på.
Bild: Tartar på en fin restaurang då vi inte kunde äta korv en tredje gång, samt en god och stor kaffe på ett mysigt café. 

På måndag morgon tog vi flyget hem till Spanien. På vägen till flygplatsen var det kul att se Köpenhamn i full fart med alla människor på väg till jobb, skola etc. Vi kunde konstatera att det var oerhört många som cyklade. Jag hade själv tänkt hyra en cykel från hostellet för att upptäcka staden, men jag hann inte med det! Jag måste helt enkelt tillbaka för att ta en tur på cykel runt om i Köpenhamn - en storstad som är mysig, trygg och där det går att cykla överallt. Hmm, man kanske ska sikta på den här staden efter examen istället för Stockholm... helt klart ett nytt favoritställe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar